loading...

Bolji od kupovnih: Domaći išleri

SASTOJCI:
za tijesto:

    200 g maslaca
    300 g +2 kašike brašna
    100 g šećera u prahu
    2 kom žumanca
    4 kašike kakaa

za fil

    0,5 dl sl. pavlake
    200 g čokolade za kuvanje
    1 kašika ulja


PRIPREMA:

1. Maslac sobne temperature umutiti pjenasto, dodati šećer u prahu i žumanca i umutiti da se masa izjednači.
2. Izmiješati brašno, 300 g  i kakao i sipati postepeno u masu sa maslacem muteći neprekidno da se dobije glatko tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 30 min.
3. Radnu površinu posuti sa malo brašna i istanjiti tijesto. Okruglom modlicom 3-5 cm vaditi krugove i redati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C 15-ak minuta.

4. Zagrijati slatku pavlaku i u njoj istopiti 150 g čokolade. Kad se malo ohladi filovati po dva ohlađena keksića.
5. 50 g čokolade istopiti sa malo ulja, umakati jednu stranu keksića ili uktasiti po želji.
6. Preporuka veteran a i moja lična preporuka je da se radi dupla doza jer, kaže veteran, "nestaju u trenu"


Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar