Sastojci:
1 litar mlijeka
200 g kvalitetnog putera (maslaca)
6 kašika brašna
6 kašika kakao u prahu
200 g sećera u prahu
1 jaje
200 g lješnjaka
Priprema:
Lješnjak sitno sameljite ili isjeckajte u blenderu (što sitnije — to bolje)
Pomiješajte kakao, brašno i šećer u prahu
U to dodajte pola litre mlijeka i jaje, dobro promiješajte
Drugu polovinu mlijeka sipajte u šerpu i dovedite do ključanja
U ključalo mlijeko, stalno miješajući, dodajte prethodnu smjesu
Dodajte lješnjak, promiješajte.
Smanjite vatru i stalno miješajte dok se smjesa ne zgusne
Sklonite sa šporeta, dodajte puter (maslac) i promiješajte
Kad se ohladi — promiješajte sa mikserom
Stavite u frižider da prenoći.
Domaća Nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru 1 mjesec.
Uživajte u svojoj poslastici… i ne zaboravite podijeliti s prijateljima
izvor : www.scena.ba
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar