loading...

Kad se zaželimo starinskih kolača.. koje osvježenje!!!


Sastojci

    KORA
    5 BJELJANJAKA
    250 g ŠEĆERA
    100 g MLJEVENIH ORAHA
    1 v.žl. KRUŠNIH MRVICA
    KREMA
    5 ŽUMANJAKA
    200 g ŠEĆERA
    1 l MLJEKA
    1 Puding vanilija Dolcela
    po želji RUM
    200 g MASLACA
    ZA KRAŠAVANJE
    1 Šlag hit Dolcela


Priprema

    1.

    KORA

    Umutiti bjeljanjce sa šećerom u snjeg, pa kuhačom lagano umutiti orase i mrvice.

    Smjesu rasporediti na pek papir s zadnje strane najveće tepsije..

    Peći na 150 C.. dok ne dobije ljepu boju.. začanu.. cca 30tak min.
    2.

    KREMA

    Žumanjke izraditi pjenasto sa šećerom te dodativaniliju, puding, i malo mljeka od 1 l.

    Sve to ukuhati u ostataak mlijeka.

    U ohlađenu kremu dodati maslac.
    3.

    Pećenu koru prepoloviti na pola te staviti na tacnu.. namazati kremom pa poklopiti drugom korom.

    Ukrasiti šlagom..
    4.

    I to je to!!!



izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar