4 jaja
4 kasike secera
3 kasike brasna
1 kasika kakao praha
pola praska za pecivo
Agda:
200 gr. secera
250 ml. vode
Krema:
500 ml. mlijeka
5 kasika secera
1 pudding od vanilije (moze i od banana ili kokosa )
1 kasika brasna
4 zumanjka
220 gr. putera
200 gr. secera u prahu
Ukrasavanje:
4 bjelanjka
8 kasika secera
1 vanillin secer
Priprema:
Od gore navedenih sastojaka izmutite tijesto.
Istresite u nauljen kalup i pecite na 350 F-180 C.
Dok se kora pece na pec stavite secer i vodu.
Kuhajte oko 5 minuta pa maknite sa peci.
Toplu koru zalite pripremljenom agdom i ostavite sa strane.
Na pec stavite 400 ml. mlijeka i 5 kasika secera, pa pustite da prokuha.
U nekoj posudi izmutite zumanjke, puding, brasno i 100 ml. mlijeka.
Sve to istresite u prokuhalo mlijeko i mjesajte dok se nezgusne (kuhate kao pudding).
Kremu maknite sa peci da se hladi, poklopite da se nestvori korica i ponekad promjesajte.
Dok se krema hladi izvadite puter iz frizidera da omeksa.
Kad je krema potpuno hladna izmutite puter sa secerom u prahu i dodajte kremi.
Ponovo dobro izmutite i istresite preko ohladjene kore.
Izmutite bjelanjke, dodajite jednu po jednu kasiku secera i neprestano mutite.
Dodajte i vanillin secer pa nastavite sa mucenjem dok se secer skroz ne otopi i dok ne dobijete finu glatku kremu.
Kremu od bjelanjaka istresite na vrh kolaca pa ostavite u frizider da se hladi bar dva tri sata do posluzenja.
Isjecite na zeljene komade pa posluzite kolac.
Prijatno!
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar