loading...

ODLIČAN KOLAČ OD SAMO 3 SASTOJKA

Zvuči neverovatno, ali uz malo truda i sami ćete se uveriti da od samo tri sastojka možete napraviti fantastičnu, meku, preukusnu, a laganu tortu. Priprema se vrlo lako.

Sastojci:
- 3 jaja
- 120 g bele čokolade
- 120 g neslanog krem sira sobne temperature


Za ukrašavanje:
- prah šećer
- bobičasto voće
- džem


Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Neumućena belanca ostavite u frižideru a rernu podesite na 170 stepeni kako bi se zagrevala dok pripremate smesu. Izlomite belu čokoladu na komade i topite je na vodenoj pari. Ostavite da se prohladi a zatim pomešajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi da se čokolada ne bi stegla. Dodajte žumanca i sve izmešajte dok se ne sjedini. Umutite sada posebno belanca dok ne dobijete čvrst sneg. Pomešajte sneg i smesu od žumanca čokolade i sira, ali lagano tako da smesa ostane vazdušasta.Smesu sipajte u pleh prečnika 15 cm kojim ćete podmazati najbolje kokosovim uljem ili maslacom, nekoliko puta ga rastresite u plehu kako bi ispustili sav vazduh, i da vam kolač tokom pečenja ne popuca. Pleh položite u veću tepsiju koju ćete napuniti vrelom vodom. Isparavanje vode oko kolača tokom pečenja takođe utiče na njegovu mekoću.  Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji u rerni još 15 minuta
Kada se gotova torta skroz ohladi, ukrasite je šećerom u prahu, štapićima vanile, džemom po izboru ili svežim bobičastim voćem.
Ova jednostavna poslastica je i zdrava s obzirom da nema uopšte brašna niti previše šećera i masnoća. Jedno parče ima svega 230 kalorija, a uz sveže voće, ova jednostavna torta će biti vaš letnji pun pogodak! Uživajte.

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar