loading...

PITA KOJA JE ZALUDJELA SVE ONE KOJI SU JE PROBALI JEDVA ČEKAM DA JE PONOVO PRAVIM

Potrebno:
1 pakiranje gotovih kora za savijače
5-6 tikvica
50 dag bijelog kravljeg sira
5 jaja
5 žlica kiselog vrhnja
1 žlica grisa
žličica praška za pecivo
vegeta, sol, papar




Priprema:
Tikvice oguliri i naribati. Pustiti da posoljene odstoje 15-tak minuta pa ocijediti rukama.
Pomiješati sir sa 3 jaja, 2 žlice kiselog vrhnja i grisom. Začiniti po želji. Ja koristim vegetu, no ako niste ljubitelj možete začiniti solju i paprom.
U lim premazan maslacom složiti jedan list kore pa po njemu rasporediti prvo tikvicu pa smjesu od sira a potom staviti drugu koru koju lagano pritiskujući rukama ‘nagužvati’ na veličinu lima. Postupak ponavljati sve dok ima nadjeva.
Završiti korom koju treba poravnati i izrezati na veličinu lima ukoliko je prevelika.
Zaliti mješavinom jaja i kiselog vrhnja, pa izrezati bučnicu na kocke oštrim nožem kako bi se preljev od jaja i vrhnja rasporedio unutar bučnice.
Peći bučnicu na 180℃ oko 30 min dok ne postana zlatno smeđa.
Malo ohladiti i poslužiti rezanu na kocke. Može poslužiti kao fina zakuska za goste, kao lagani ručak uz neku konkretniju salatu, kao toplo predjelo ili pak ovako kao mi večeras – za večeru 😉 Ukusna je topla ili hladna a uz nju idealno paše čaša hladnog jogurta.
Bučnica je inače tradicionalno zagorsko jelo, koje se tamo poslužuje kao toplo predjelo ili slani desertni kolač. Možete ju pripremiti i bez preljeva od jaja zamrznuti pa kada ste u gužvi je samo izvadite iz zamrzivača i pogurnete u pećnicu.

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar