Fruitopia - najbrži osvježavajući kolač do sada!

 Sastojci 12 osoba

    Kore:
    5 kom. Jaja
    8 kasika Secera
    8 kasika Brasna
    5 kasika Ulja
    5 kasika Mlijeka
    1 prasak za pecivo
    Krema:
    900 ml Mlijeka
    1 Pudinga vanilin Dolcela
    1 Puding jagoda Dolcela(moze i malina)
    220 g Putera,sobna temperatura
    150 g Secer prahu
    Ostalo:
    1 kutija petit beurre keksa (480 g )
    250 g Jagoda
    250 g Malina
    150 g Borovnica
    300 ml Soka od narandze
    300 ml Slatkog vrhnja Dolcela






Priprema

    1.

    Zagrijati rernu na 175 C (350 F). U vecu zdjelu ili stojeci mikser umjesati zumanca sa secerom pa dodati,brasno, ulje,mlijeko i prasak za pecivo.

   
    2.

    Posebno umutiti bjelanca pa onda kutljacom polako umjesati sa smjesom od zumanaca.
    3.

    Istresti u dvije oblozene tepsije sa papirom ili pospricane sa sprejom za kuhanje. Ja sam koristila cetvrtaste tepsije(30x38cm) kao za rolat ali vi mozete koristiti po zelji. Neka se biskvit pece oko 15 minuta ili dok nebude gotov pa ga izvadite i stavite da se ohladi.
    4.

    Posebno napraviti puding od vanilije i puding od jagode ili maline. Ostaviti puding i jedan i drugi da se ohladi. Umuti  puter sa secerom u prahu. Pola putera dodati u jedan puding a pola u drugi i izmiksati. Oprati voce a jagode izrezati na snite.
    5.

    Staviti koru pa premazati kremom od jagode i poredati izrezane jagode.
    6.

    Preko toga poredati red petit keksa koji ste umocili u sok od narandze ali ne previse.
    7.

    Preko petit keksa namazati kremu od vanilije pa poredati maline.
    8.

    Preko staviti drugu koru i kolac premazati sa umucenim vrhnjem.
    9.

    Ukrasiti svjezim vocem i posuti malo secera u prahu. Staviti kolac u frizider nekoliko sati pa posluziti.




izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar