loading...

Jednostavne su za pripremu, prhke i izuzetno ukusne - Gogine kiflice !

 Sastojci

    250 gr putera
    2 dl kisele pavlake
    320 gr brašna


    1/2 kašičice soli
    1 kesica vanilin šećera ili arome vanile
    po želji pekmez od kasija ili šljiva (moj je od višanja)
    100 gr (približno) šećera u prahu

Priprema

    1.
    U sud za mešenje staviti puter sobne temperature i pavlaku. Dodati brašno, malo soli i vanilu. Zamesiti testo. Po potrebi dodati sasvim malo brašna, ali ne preterivati jer je testo mekano i malčice lepljivo.
   2.
    Ohladiti testo 15 minuta u frižideru, pa ga rastanjiti posipajući ga brašnom, na dobro pobrašnjenoj radnoj površini. Iseći testo na pravougaonike oštrim nožem ili točkom za pizzu.


    3.
    Na svaki pravougaonik staviti pola kašičice pekmeza i smotati ga uzduž u kiflicu. Blago pritisnuti krajeve da pekmez ne curi. Kiflice slagati u pleh na papir za pečenje.
    4.
    Peći 15 - 20 minuta na 180°C dok malo ne porumene. Ostaviti da se potpuno ohlade, pa ih uvaljati u prah šećer. Poslužiti uz kafu, čaj ili desertno vino.
    5.
    Kiflice su božanstvene - prhke su i tope se u ustima! Probala sam par komada bez šećera u prahu i meni je bilo sasvim dovoljno slatko i od samog pekmeza.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar