, ,

Kolac je fantastican,odusevicete se njegovom brzinom izrade kao i ukusom koji ce vas osvojiti vec pri prvom zalogaju !

 Sastojci 8 osoba

    za kore
    600g brasna t-400 meko
    150g masti ili margarina
    150g secera
    2 jaja
    1 prasak za pecivo
    1dl mleka





    za fil
    300g mlevenih oraha
    5 punih kasika dzema od kajsija ili sljiva
    malo ekstrakta ruma
    150g secera
    50g cokolade za kuvanje
    100g margarina
    2dl mleka
    2 izmrvljene kore(prati postupak pripreme)

    glazura
    100g cokolade
    3kasike secera
    3kasike vode
    50g margarina




 Priprema

    1.
    Za kore:
    U posudi pomesati brasno,prasak za pecivo,secer,jaja i mast,dodati mleko pa zamesiti glatko ne lepoljivo testo.
    Podeliti na 4 jufke.
    Razviti svaku dimenzije 30x20cm i peci na prevrnutom plehu na 200 stepeni.Svaka se pece oko 10 min. cim vidite da krajeevi pocnu da rumene,vadite i prevrnite na zicu da se hladi.
    2.
    2 po vama najlepse kore,ostavite,a druge 2 izdrobite ili sameljite jer su potrebne za fil.
    Za fil pomesajte orahe,izdrobljene kore,secer,rum,dzem,rdodati otopljenu cokoladu i margarin pa mleko i sve promesati.
    3.
    Koru staviti na tacnu malo poprskati sa mlekom ,naneti sav fil,pa drugu koru,takodje poprskati sa malo mleka i odgore naneti glazuru.
    za glazuru:
    Otopiti cokoladu na tihoj vatri zajedno sa margarinom secerom i vodom pa premazati preko kolaca.
    Kolac je najbolje da prenoci i tek onda seci na kocke ili stanglice.

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar