loading...

Popijte čašu vode u 6 sati ujutro: Cijeli svijet je POLUDIO za ovom metodom, evo zašto!

Nema sumnje voda je jedno od najkorisnijih pića za sveukupno zdravlje. Poznata je činjenica da je 2/3 ljudskog tijela napravljeno od vode i da je ovaj hranljivi sastojak od vitalnog značaja za opstanak.



Ali, jednostavna navika koja uključuje vodu za piće može vam pomoći povećati vaše zdravlje na mnogo nivoa, pružajući vam učinkovitosti na redovnoj osnovi. Sve što treba učiniti je popiti čašu vode u trenutku kad se probudite.

Ako mislite da je to trivijalno, niste u pravu. Saznajte zašto je pitka voda prva stvar ujutro koja bi trebala biti vaša doživotno navika.

Ovo je poznato kao japanska terapija vodom i izuzetno je efikasna u prevenciji različitih bolesti i zdravstvenih stanja kao što su:

- artritis
- kolitis
- migrena
- smanjenje boli
- bol u grudima
- eliminacija lošeg holesterola
- visok krvni pritisak

Ovo je postupak:

Samo piti 650ml vode nakon buđenja. To je oko 4 čaše. Ne konzumirajte vodu iz slavine, osim ako se ne pročišćava. Mnogo je bolja destilirana voda. Ako koristite destiliranu vodu također se preporučuje dodati neke minerale poput sode bikarbone. Međutim, dodajte samo jednu kašiku na cijelu količinu vode, jer u suprotnom to može biti štetno.

45 minuta nakon što ste popili vodu, započeti dnevnu rutinu, kao da jedete doručak. Nemojte jesti ništa u tih 45 minuta.

Pijte najmanje 1 čašu vode prije svakog obroka i ne piti ništa drugo 2 sata nakon obroka.

Na taj način ćete drastično poboljšati svoje zdravlje.

Izvor: narodnamedicina
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar