Čupavci - ...brzi,sočni,domaći čupavci neodoljivi slatkiš za sve generacije čiji se ukus duuugo pamti....

 Sastojci 15 osoba

    biskvit
    4 žumanjka
    10 žlica Šećera ( kristal)
    1 Vanilin šećer Dolcela
    10 žlica ulja
    120ml. čvrstog jogurta
    4-5 žlica Badema
    15 žlica Pšenično glatko brašno Podravka
    1 Prašak za pecivo Docela
    4 bjelanjka čvrsti snijeg
    malo soli




    čokoladni lino-lada umak-preljev
    150g. putera/maslaca-nargarina
    150-200ml. mlijeka
    100g. otopljene čokolade
    4-5 žlica Lino lade kokos

    ukrašavanje
    100-150g. Kokos brašno Dolcela


 Priprema

    1.
    za biskvit
    pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom,dodajte,ulje,čvrsti jogurt,oguljene i samljevene bademe, brašno pomiješano s praškom za pecivo i malo soli,pa sve lagano spojite sa čvrsto tučenim snijegom od bjelanjaka.
    u četvrtasti pleh veličine 20x30 cm.koji ste prethodno premazali margarinom ili maslacem i posuli sa grizom.biskvit pecite 30 minuta. na 180 stupnjeva.
    2.
    prohlađeno biskvitno tijesto izretati na kockice ili rezati okruglom modlicom,po želji.
    ohlađeni formirani biskvit vilicom lagano spustiti u čokoladni preljev pa u kokosovo brašno.




    3.
    za čokoladni lino-lada preljev
    maslac i mlijeko stavite na vatru da se istopi i zakipi,neprestano miješajući,dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i lino-ladu s okusom kokosa,
    smjesa mora biti glatka i kompaktna.

Posluživanje

najbolje ih je poslužiti drugi dan,jer su tada sočni i jako,jako ukusni

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar