loading...

Najbolji prirodni lijekovi za glavobolju

Umjesto da pijete tablete protiv glavobolje, probajte neki prirodni lijek koji se bori protiv nje. Otkrivamo vam veoma efikasne prirodne lijekove protiv najčešćih vrsta glavobolje.



Morate prvo znati koja vrsta glavobolje vas muči da biste znali kako tačno da je liječite

TENZONA GLAVOBOLJA

Ovo je najčešći tip glavobolje. Prilikom nje, osjećamo se kao da nam stega pritiska glavu. Ona je izazvana kontrakcijom mišića koji pokrivaju lobanju i bol se kreće od jednog do drugog uha, preko prednje strane glave. Najčešće se javlja zbog stresa i nedostatka sna.

RJEŠENJA

1) Ulje od nane

Utrljajte nanino ulje uz ivicu kose na čelu. Ono će da stvori osJećaj hlađenja i opustiće mišiće u glavi i vratu. Potražite ovo ulje u apotekama.

2) Čaj od đumbira

Kupite svJeži đumbir i izgnječite 2-3 centimetra korIJena, a zatim to ubacite u ključalu vodu. Ovaj čaj ublažava zapaljenja istom brzinom kao i aspirin.

„KLASTER“ GLAVOBOLJA

Kod ove glavobolje bol se opisuje kao ubod u glavu, zbog toga što je bol koncentrisan na jednu tačku. Bol je obično praćen curenjem nosa i groznicom, pa se često naziva i histaminska glavobolja. Ove glavobolje su najčešće u zimu zbog čestih promjena temperature.

RJEŠENJE:

Kapsacin krema

Aktivni sastojak ove kreme je crvena paprika. Nanesite malu količinu kreme u nozdrvu koja je na onoj strani glave na kojoj je i bol. Krema radi tako što blokira nervne signale za bol. Ovaj efektivni lijek možete nabaviti u apotekama.

MIGRENA

Kod migrene, bol u glavi se javlja najčešće na jednoj strani. Migrena je nasljedna i tri puta je češća kod žena nego kod muškaraca. Eksperti veruju da migrenu izazivaju nervni signali koje mozak pogrešno shvata kao signale za bol.


RJEŠENJA

1) Hrizantema

U kliničim ispitivanjima, pokazalo se da suplement hrizanteme efektivno lIJeči glavobolje. Smanjuje zapaljenja koja vrše pritisak na nerve i pomaže u sprečavanju migrena.

2) Akupresurna masaža

Ova drevna kineska metoda liječenja podrazumeva stvaranje pritiska u određenim tačkama tijela kako bi se ublažio bol. Masirajte lagano jednom rukom predeo između palca i kažiprsta druge ruke tri do pet minuta, a onda to uradite i na drugoj strani.

Izvor: zena

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar