loading...

4 trika s octom uz koja će tvoja odjeća uvijek izgledati kao nova

Sigurno si čula barem jedan savjet za korištenje octa u kućanstvu te da je jako koristan pri pranju rublja. Naime, bijeli alkoholni ocat možeš koristiti kao odstranjivač mrlja i neugodnih mirisa sa tkanine, ali može poslužiti i kao omekšivač rublja.


Bijeli ocat kao omekšivač

Bijeli ocat ima zapravo isti učinak kao i omekšivač za rublje. Samo ga ulij u perilicu za pranje rublja kao što to obično činiš s omekšivačem, a uvjerit ćeš se kako je rublje još mekše uz korištenje octa.

Smanjuje talog deterdženta

Ima li išta gore od toga kad upereš rublje i pri vađenju iz perilice uočiš tragove deterdženda na odjeći. Pola čaše octa, kojim možeš preliti odjeću koju si već stavila u bubanj perilice će efikasno smanjiti taloženje deterdženta na rublju. Deterdžent je štetan za kožu, a zbog svoje strukture se ponekad ne ispere pa nakon završetka pranja ostaje na odjeći.

Otklanja mrlje od znoja

Kiselina u octu će ti pomoći da se riješiš onih ružnih mrlja od znoja ili dezodoransa, posebno na bijeloj odjeći. Ocat povećava moć deterdženta, a sve što trebaš je da prije pranja uliješ pola čaše octa u rublje i tako ćeš uspješnije otkloniti mrlje od znoja te održati boju odjeće.


Otklanja tvrdokorne mrlje

Ako se na određenom komadu odjeće nalazi nekoliko mrlja koje nikako ne možeš oprati, potopi ga u vruću vodu sa pola čaše octa, ostavi preko noći i zatim operi u perilici kao i obično.

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar