loading...

Detoksikacija organizma sodom bikarbonom: Tijelo oslobađa kiselosti, sprečava bolesti! (RECEPT)

Ishrana je vrlo važna u održavanju povoljnog pH stanja u organizmu koje bi trebalo biti bazno, a mnoge namirnice poput jako slatke i mesne hrane zakiseljuju organizam pa su okidač za propadanje ćelija i ozbiljne bolesti.

soda-limun

“Do narušene ravnoteže u organizmu najčešće dolazi zbog načina ishrane, jedemo previše žitarica, šećera i mesa, a sve te namirnice zakiseljavaju tjelesne tečnosti. To se ne odnosi samo na krv nego i na limfu,” kaže Darko Vujnović, izdavač i prevoditelj knjige “Soda bikarbona – liječenje raka za sve, bogate i siromašne”.

Autor u knjizi tvrdi da se alkalizacijom organizma pomoću sode bikarbone mogu spriječiti i izliječiti i najteže bolesti. Dr. Mark Sircus tvrdi da preterano kiseli pH vodi propadanju ćelija, što uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i osteoporoza.

Ali prije svake terapije mora se izmjeriti pH kod doktora jer djelotvornost sode bikarbone može biti i negativna. To što biološki život najbolje funkcioniše u nekiselom okruženju (blago alkalnom) jasno ide u prilog koristi sode bikarbone koja vraća alkalnost organizmu. Na primjer, alkalizirajuća intravenozni rastvor natrijuma bikarbonata često može smesta zaustaviti alergijsku reakciju ili astmatični napad.

“Natrijum bikarbonat (Na-HCO3) mnogi znaju pod imenom soda bikarbona, a može se naći kao mineral po cijelom svijetu. Osnovno svojstvo je održavanje ravnoteže ugljen dioksida, bikarbonata i pH vrednosti. Natrijum bikarbonat je lako dostupan i prodaje se u svakoj trgovini ili apoteci na svijetu, a široko se primjenjuje u hitnim službama kao intravenozni rastvor. Ipak, doktori često uopšte ne razmišljaju o njegovoj korisnosti kao protivalergijsko sredstvo,” tvrdi dr. Mark Sircus.

Protovalergijsko, protivpalno, protovgljivično i protivkiselo svojstvo samo su neka od svojstava natrijim bikarbonata za poboljšanje života.

Darko Vujnović kaže da je potrebno napomenuti da soda bikarbona (natrijum bikarbonat) nije lijek, nego pomaže tijelu da mu se vrati izgubljena ravnoteža i da nije potrebno uzimati sodu bikarbonu ako je organizam u ravnoteži:

“Osnovna funkcija sode bikarbone u tijelu je da organi budu u lagano alkalnom području, gdje naši enzimi najbolje rade, a organizam se u takvom području najlakše bori protiv bakterija i virusa. Neke od indikacija koje mogu upućivati da je narušena pH ravnoteža u organizmu su učestale glavobolje, osjećaj slabosti i malaksalost, alergije ili gljivična oboljenja.

Gljivice u organizmu imaju vrlo bitnu ulogu; one razgrađuju odumrla tkiva i nužne su za život. Određeni broj gljivica u organizmu je normalan, objašnjava Vujnović, ali kad se previše razmnože, organizam je pun toksina. One se pojavljuju kao razgraditelji toksina i njima je dobro jer imaju hranu.

Ali kad otkrijemo da su prekobrojne, nastavlja Vujnović, treba ih suzbiti, a to se najbolje radi tako da im se oduzme hrana i da počne detoksikacija. U tome pomaže i soda bikarbona zato što ubrzava metaboličke procese i organizam iz kiselog prelazi u bazno okruženje, što njima ne odgovara. Zato je sirova hrana dobra protiv tumora jer je ona pretežno bazna.

“Treba biti oprezan kad se soda bikarbona uzima oralno jer se tako može razrediti želučana kiselina što je vrlo loše. Ako se soda bikarbona uzima oralno, onda to treba biti terapijski, što znači da se uzima u periodu od dvije do tri nedelje te treba biti spreman na nuspojave poput mučnine, dijareje i osipa. A svi ti simptomi upućuju na detoksikaciju jer otrovi negde moraju izaći. Jedan od načina uzimanja sode bikarbone u svrhu alkalizacije organizma je da se pomješa s medom i razgrađuje postepeno u ustima bez gutanja, tako se ona u tijelo apsorbuje kroz pljuvačku.”


Od paste za zube do lijekova

Soda bikarbona se koristi u brojnim proizvodima za ličnu higijenu kao što su pasta za zube i dezodoransi. Ima je i u lijekovima koji se mogu kupiti bez recepta.

Kiseli otpad uništava tkiva

Sve degenerativne bolesti, uključujući rak, srčane bolesti, artritis, osteoporozu, bubrežne i žučne kamence, kao i karijes, povezane su s povišenim nivoom kiselosti u organizmu.

Simptomi kiselosti organizma su stalni umor, ali i kronične bolesti

Tjelesne tečnosti zdravog čovjeka trebale bi biti u pH rasponu od 7,1 do 7,5. Prvi korak u pH medicini i primjeni sode bikarbone jest da provjerite da li je nečije tijelo kiselo ili ne. Ako je tijelo kiselo, tad treba slijediti uputstvo za ponovnu uspostavu pH vrednosti što bliže 7,4.

Ljudi čije je tijelo “kiselo” mogu patiti od hronično bolesnih stanja, uključujući i osjećaj umora. Tokom bolesti ćelijska kiselost je niža od 7,0 i tada se čovjek osjeća sve bolesnije. Čovjek može ostati zdrav ako jede hranu koja je od 70 do 80 posto bazna te od 20 do 30 posto kisela. Zdravo tijelo ne bi trebalo imati problema da podnese kiselu hranu kao što su citrusi i paradajz.

Početni simptomi

Akne, uznemirenost, mišićni bol, hladne ruke i noge, vrtoglavica, nizak nivo energije, putujući bolovi u zglobovima, alergije na hranu, predmenstrualni i menstrualni grčevi, pomankanje seksualne želje, nadimanje, žgaravica, dijareja, vruć urin, urin jakog mirisa, lagane glavobolje, nepravilan rad srca, bele naslage na jeziku, višak sluzi iz nosa, metalan okus u ustima.

Prelazni simptomi

Herpes na usnama, depresija, gubitak koncentracije, migrena, nesanica, poremećaj vida, mirisa, ukusa i sluha, astma, bronhitis, bolovi u uhu, osip, oticanje, virusne infekcije, bakterijske infekcije (stafilokok, streptokok), gljivične infekcije (Candida albicans, atletsko stopalo, vaginalne infekcije), mokraćne upale, kolitis, naglo opadanje kose, sinusitis.

Što bliže idealnoj pH vrednosti

Sve ćelije u tijelu trebaju dobru pH ravnotežu. Ako je tijelo u stanju kiselosti, hemijske su reakcije usporene, uključujući djelovanje enzima, regeneraciju i reprodukcija ćelija.

Recept za ublažavanje tegoba na koži

Soda bikarbona lako umiruje svrab kože nakon kontakta s otrovnim bršljanom, otrovnim hrastom ili nakon preteranog sunčanja, a može se upotrebljavati u kombinaciji s magnezijum hloridom kako biste riješili gotovo svaku kožnu bolest.

Priprema: Za smanjenje neprijatnosti dodajte na kožu od 100 grama do jedan kilogram sode bikarbone s magnezijevim hloridom (ili solju Mrtvog mora) u kadu punu vode te se okupajte u njoj.

Soda bikarbona i javorov sirup ili med protiv raka

Ideja o mješanju sode bikarbone s javorovim sirupom ili medom čini se paradoksom jer se ćelije raka hrane šećerom. Ali ovde šećer djeluje drugačije. Ćelije raka ne uspijevaju da iskoriste šećer za rast jer ih soda bikarbona ubije. Javorov sirup ide prema ćelijama raka (koje troše 15 puta više glukoze nego zdrave ćelije), a uz pomoć sirupa soda ulazi u ćelije raka.

Priprema: Promiješajte dio sode bikarbone s tri dijela javorova sirupa. Zagrijte i mješajte na vrlo laganoj vatri deset minuta. Uzimajte tri kašičice na dan mjesec-dva. Tokom ove terapije izbjegavajte meso, šećer i bijelo brašno.

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar