loading...

FARMACEUTSKA MAFIJA: Kome je u interesu da se ne otkrije da je ovo lijek za rak?

Italijanskog ljekara koji rak liječi sodom bikarbonom strpali u zatvor! Dr Tulio Simonćini, italijanski stručnjak u oblasti onkologije, dijabetesa i poremećaja metabolizma, tvrdi da je karcinom zapravo infekcija kandidom i da se uspješno liječi sodom bikarbonom. Poslije ovih tvrdnji Simonćini je završio u zatvoru

“Rak se može liječiti kao bilo koja gljivica – sodom bikarbonom”. Ovo već nekoliko godina tvrdi i svoje pacijente tako liječi italijanski doktor Tulij Simonćini.

Naš ljekar Marko Jovašević prenijeo je savjete italijanskog kolege na svoj blog, a Telegraf ih u cjelosti predstavlja:

Šta je zapravo utvrdio italijanski ljekar?

– Candida albicans je gljivica koja je u određenim količinama prisutna u svakome od nas. Kandida raste u crijevnoj flori svih ljudi i njen je sastavni dio. Ova gljivica takođe živi u ustima, grlu i polnim organima većine ljudi. Organizam zdravog čovjeka održava kandidu pod kontrolom, ali ako iz nekih razloga imunitet opadne i gljivica se razmnoži, može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Nažalost mnoštvo faktora u našem modernom životu pogoduje rastu kandide. Stres, prekomerno korišćenje antibiotika, nezdrava ishrana, sredstva protiv kontracepcije… – sve to utiče na rast kandide u organizmu, koja uzrokuje brojne probleme.”

Kandida i rak

Dr Tulio Simonćini – italijanski ljekar i stručnjak u oblasti onkologije, dijabetesa i poremećaja metabolizma – tvrdi da je karcinom upravo infekcija kandidom, i da teorija konvencionalne medicine o tome, da rak nastaje kao rezultat nepravilnog funkcionisanja ćelija, ne pije vodu.

Od samog početka svoje medicinske karijere, ovaj ljekar vidjeo je da nešto ozbiljno nije u redu sa konvencionalnim načinom liječenja raka:

“Svuda oko sebe sam vidjeo nepodnošljivu patnju. U bolničkim onkološkim sobama djeca su umirala. Patio sam, kada sam gledao jadnu djecu, koja su umirala od posljedica hemoterapije.“ – kaže dr Tulio Simonćini.

Njegova frustracija i bol pokrenuli su ga da traži nove načine razumijevanja ove opake bolesti. Počeo je svoja istraživanja sa otvorenim umom, bez predrasuda i strogih pretpostavki. Simonćini je shvatio da mora postojati povezanost između svih vrsta karcinoma – bez obzira na to gdje se nalaze u tijelu.

Proučavajući karcinome, primjetio je da su sve izrasline raka imale istu boju – bijelu, kao i kandida. Povezavši bijele naslage sa kolonizacijom kandide, Simonćini je krenuo sa daljim istraživanjem ovog fenomena. Nakon nekog vremena, Simonćini je shvatio da formiranje ćelija raka nije “greška“ u funkcionisanju organizma, već zaštitna reakcija organizma na invaziju kandide.


Konvencionalna medicina tvrdi da je dalje širenje raka uzrokovano “malignim“ ćelijama raka koje su “pobjegle“ sa izvornog tumora. Međutim ovaj ljekar tvrdi da to nije tako. Dalje širenje raka je takođe uzrokovano pravim uzročnikom tumora – kandidom.

Na kraju krajeva pravi uzročnik raka, kao i drugih bolesti, je oslabljeni imunitet. Kada imunitet funkcioniše pravilno, odmah rješava problem prije nego što situacija izmakne kontroli. U ovom slučaju zdrav imunitet drži nivo kandide u organizmu pod kontrolom, sprečavajući njeno dalje širenje.

Lijek protiv kandide

Kada je Simonćini shvatio da je rak uzrokovan kandidom, nastavio je tražiti lijek koji bi efikasno ubijao kandidu i na takav način liječio rak. Brzo je shvatio da obični lijekovi protiv gljivica ne funkcionišu, jer kandida brzo mutira da bi se obranila, čak se i počinje hraniti lijekom koji je bio namenjen njenom ubijanju.

Umjesto toga Simonćini je pronašao nešto puno jednostavnije i bolje – sodu bikarbonu. “Da, stara dobra soda bikarbona je dovoljna da riješi ovaj problem”, tvrdi ovaj ljekar. Za razliku od drugih lijekova kandida se ne može prilagoditi sodi bikarboni.

Drevni Egipćani takođe su znali za djelovanje anti-gljivičnih lijekova, a u Indijskoj literaturi za liječenje raka preporučuju se lijekovi sa snažnim baznim svojstvima, poput sode bikarbone.

Simonćini je počeo da koristi sodu bikarbonu za uništavanje kandide. Njegov prvi pacijent bio je Italijan Đenaro Sangermano koji je pušten iz bolnice da bi umro zbog raka pluća. Nakon nekoliko mjeseci pacijent ne samo da nije umro, nego se odlično osjećao i bio u potpunosti zdrav.

Sudbina italijanskog ljekara

Dalje je sljedilo sve više slučajeva izlječenja od raka, nakon čega je Simonćini odlučio predstaviti svoje pronalaske italijanskom Ministarstvu zdravlja u nadi da će se nastaviti naučna istraživanja u tom smjeru. Međutim, ministarstvo ne samo da je ignorisalo njegovo otkriće nego su ga i okrivili za “ilegalno korišćenje lijekova koji nisu odobreni od strane Ministarstva zdravlja“.

Nakon duge kampanje ismijavanja i ponižavanja, Simonćinija su osudili na tri godine zatvora zbog “štete“ nanijete pacijentima koje je izliječio od raka. Onkolozi su smatrali pokušaj liječenja raka sa sodom bikarbonom “ludom“ i “opasnom“ idejom, a sodu su nazivali “lijekom“ koji je Simonćini “ilegalno propisivao svojim pacijentima“.

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar