loading...
ROĐENDANSKA TORTA ZA KOJU ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT
Priprema:
Pre svega bih vam preporučila da odmah na početku skuvate puding, kako bi se ohladio dok pripremate ostale sastojke. Četiri pudinga skuvati sa litrom mleka i 8 kašika šećera.
1 deo: Umutiti sneg od belanaca, dodati šećer, žumanca, orahe, brašno i prašak za pecivo. Sve lepo sjedinite, izlijte na papir za pečenje u pleh (ja sam koristila pravougaoni pleh veličine 50x30 cm) i pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
2. deo: Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati otopljenu čokoladu, keks i mleko. Sve sastojke sjediniti i rasporediti na ohlađenu koru. Stavite u frižider dok izrađujete treći deo.
3. deo: Sameljite suve smokve i suvo grožđe, dodajte onoliko soka od narandže koliko je potrebno da se smesa ujednači i da može da se razmazuje nožem. Ja sam stavila otprilike 100 ml soka. Rasporedite dobijenu smesu po torti.
4. deo: U ohlađen puding dodati margarin i šećer u prahu, lepo umutiti i rasporediti na torti.
5. deo: Umutiti šlag po uputstvu sa kesice, njime premazati tortu, i ukrasiti po želji.
Ja sam tortu pravila oko 3 sata, ali nije mi bilo teško da je napravim. Bila je prilično velika, ne tako visoka, taman kako volim. :) Jako je neobična zbog suvog voća koji se savršeno slaže sa ovim čokoladnim delom (mojim omiljenim). Šlag od čokolade mirisao je na sladoled i divno se uklopio sa ostalim delovima, i verujem da je on ovde mnogo bolji izbor od šlag pene, ili šlaga od vanile.
Nemojte da vas uplaši recept i ovi silni ,,delovi''. :) Mnogo je lakša za izradu nego što to izgleda na prvi pogled. Svi koji su imali prilike da je probaju su oduševljeni i tražili su recept.
izvor : coolinarika.com Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar