loading...

Pita od krompira


Sastojci
Kore
700 gr brašna
4 kašike ulja
3,5 - 4 dcl tople vode
malo ulja
Nadev od krompira
1,5 kg krompira
1 veća glavica crnog luka
malo vegete
malo bibera
2-3 kašike ulja


Način pripreme

    KORE
    Presajti 700 grama brašna u plastičnu zdelu, posoliti, dodati četiri kašike ulja.
    Sve to umesiti sa mlakom vodom.
    Testo podelite na 2 jufke i onda još malo mesiti svaku.
    Razvijte jufke i premažite ih uljem, ostavite da odstoje.


    NADEV OD KROMPIRA
    Krompir narendati na krupno rend.
    Glavicu luka iseći na sitne kockice.
    Dodati luk u krompir, zatim malo ulja, biber i umesiti rukama.
    Podeliti smesu na dva dela.


    SLAGANJE
    Lagano ravuči rukama prvu jufku, staviti je na krpu na stolu.
    U krug stola lagano vući krajeve kore dok se jufka skroz ne razvuče.
    Zadebljale krajeve odsecite.
    Koru poprskajte uljem i pospite ravnomerno polovino rendanog krompira.
    Uvijte sa jedne i druge strane jufku, tako da dođe do sredine stola i da se strane spoje.
    Prebacite u pleh.
    Isto ponovite sa drugom jufkom i ostatkom krompira.
    Na kraju poprskajte pitu sa još malo ulja.
    Peći na 200 stepeni.
    Kada se pita ispeće prelijte je sa prokuhanim 1,5 dcl vode i malo soli. Vratite u rernu još 5 minuta.
    Izvadite pitu, prekrijte krpom i ostavite da odstoji.


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar