loading...

Fantasticna baklava, brza i cokoladna, toplo preporucujem.

 Sastojci

    Za baklavu
    10 kora za baklavu
    150 gr oraha
    100 gr mlijecne cokolade ili mlijecnih mini suzica
    100 gr putera


    za preljev
    200 gr secera
    2 dl vode
    1/2 limuna isjecenog na snite

    za dekoraciju
    50 gr mlijecne cokolade
    1 kasika putera


 Priprema

    1.
    Orahe samljeti krupnije. Ako imate cokoladne suzice mozete ih malo premljeti ili ako je cokolada u pitanju naerendati na krupno rende.
    2.
    Svaku koru premazivati sa puterom. Pocevsi od trece kore, presipati svaku drugu nadjevom dok ne potrosimo sve kore. Urolati u rolat i sjeci na snite oko dva cm sirine ili manje.
    3.
    Peci na skroz blagoj temperaturi dok fino porumeni nekih cetrdeset minuta. Ohladiti pa zaliti.
    4.
    Zaljev prokuhati da dobijemo gusti sirup. Preliti vreo zaljev preko ohladjene baklave. Prekriti lanenom krpom pa ostaviti da zaljev fino upije. Rashladiti pa dekorisati cokoladom u tankim mlazevima posipajuci po rolaticima.


    5.
    Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar