loading...

Krempita - mmmm tako ukusna!

 Sastojci

    1 paket (500 g) smrznutog lisnatog tijesta

    Krema:
    2,2 l mlijeka
    10 kom jaja
    35 dag šećera
    3 kom vanilin šećer Dolcela
    5 žlica gussnel Dolcela (gustin)
    6 žlica brašna
    1 kom puding okus vanilija Dolcela
    2 vrećice mljevene želatine Dolcela


    Premaz:
    0,5 l slatkog vrhnja Dolcela

    Glazura:
    20 dag čokolade za kuhanje
    20 dag margarina


 Priprema

    1.

    Količine za izradu ove krempite su prilagođene velikoj dubljoj tepsiji pećnice dimenzija 30x43cm.
    2.

    Ako ćete koristiti koru samo kao podlogu za kremu otopite i razvaljajte jedno lisnato tijesto (250 g) na veličinu tepsije i ispecite ga na obrnutoj strani (poleđini). Ako planirate i na vrh krempite staviti koru, ispecite oba dijela. Vrijeme potrebno za pečenje ovisi o vrsti pećnice, uglavnom cca 20 minuta dok kora lagano ne porumeni. Prije pečenja tijesto je potrebno na nekoliko mjesta izbockati vilicom da se ne napuše.
    3.

    U dublju i veću posudu u kojoj ćete kuhati kremu stavite mlijeko da lagano provrije. Dio mlijeka (2-3 dl) ostavite sa strane pa ćete ga uliti da razrijedite smjesu ostalih sastojaka kako bi je lakše umiješali u prokuhalo mlijeko.
    4.

    Odvojite žumanjke od bijelanjaka, pa žumanjke pjenasto umutite s polovicom šećera i vanilin šećerom. Dodajte sve praškaste sastojke...brašno, gustin, puding od vanilije, želatinu (bez namakanja) i umutite. Dodajte i preostalo mlijeko, promiješajte pa smjesu lagano ulijte u prokuhalo mlijeko. Lagano kuhajte uz miješanje dok se smjesa ne zgusne cca 15-ak minuta.
    5.

    Bjelanjke umutite s preostalom polovicom šećera.
    6.

    Pred sam kraj kuhanja u smjesu umiješajte bjelanjke, maknite s vatre i sve dobro izmješajte laganim pokretima lopaticom ili kuhačom da se zadrže mjehurići bjelanjaka i rahlost.
    7.

    Ispečenu koru položite na dno tepsije te na nju istresite kuhanu smjesu. Dobro ohladite!
    8.

    Sada slijedi onaj dio koji pravite prema vlastitim željama. Na vrh kreme možete samo staviti drugu koru ili istucite slatko vrhnje i rasporedite na dobro ohlađenu kremu.
    9.

    Za glazuru otopite čokoladu i margarin na pari. Toplu (ne vruću glazuru, jer bi se slatko vrhnje otopilo) nanesite na jedan kraj tepsije te tepsiju nagnite na jednu stranu da se glazura polagano cijedi. Nije potrebno ništa ravnati žlicom jer će se glazura u tom slučaju zamutiti sa slatkim vrhnjem, znači, samo naginjete tepsiju da se glazura lagano rasporedi po cijeloj površini.


    10.

    Stavite na hladno na nekoliko minuta tek toliko da se glazura lagano stegne. Nakon toga glazuru (samo glazuru, ne cijelu krempitu) lagano izrežite na kocke veličine kakve želite. Na taj ćete način osigurati lijepe i ravne rubove kocaka bez lomljenja čokolade kasnije kad budete rezali hladnu krempitu. Meni obično ispadne oko 30 kocaka.
    11.

    Sada sve još dobro ohladite i što drugo nego...guštajte!!


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar