loading...

Jako sočan, ukusan i mirisan kuglof

 Sastojci

    Prhko tijesto
    200 g pirovog brašna
    1 žličica praška za pecivo
    1 žlica kakaa u prahu
    80 g šećera u prahu
    1 vanilin šećer
    1 prstohvat soli
    1 jaje
    100 g omekšalog maslaca


    Nadjev
    150 g otopljenog maslaca
    750 g krem sira / skute
    200 g šećera u prahu
    1 prašak za puding od vanilije
    3 jaja
    naribana korica dva limuna
    1 žlica kakaa u prahu

    Glazura
    50 g bijele čokolade
    1 žličica jestivog ulja, npr. suncokretovog
    50 g mliječne ili tamne čokolade

 Priprema

    1.

    Prosijati brašno s praškom za pecivo u zdjelu. Ostale sastojke dodati redom i mikserom umutiti u glatko tijesto.

    Omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjak oko 40 minuta.

    Izvaditi tijesto i oblikovati ga u rolu. Staviti je u kalup, promjera 26 cm i utisnuti u njega da nastane rub visine 5 cm.
    2.

    Otopiti maslac i prohladiti ga. Umutiti sir sa šećerom, prahom pudinga, jajima, maslacem i koricom limuna u jednoličnu smjesu.
    3.

    Oko 2/3 smjese prebaciti u kalup. Prosijati kakao i umiješati u preostalu smjesu. Tamnu smjesu podijeliti po svijetloj i povlačiti vilicu u obliku spirale kroz oba sloja, tako da nastane mramorni uzorak.
    4.

    Staviti peći, na donju razinu zagrijane pećnice, na 170°C i peći otprilike 60 minuta.

    Ostaviti kalup u isključenoj pećnici još 15 minuta.


    5.

    Ako je potrebno, kolač odvojiti od rubova nožem i staviti na pladanj za torte. Narezati bijelu čokoladu i s uljem rastopiti na pari, preliti glazuru po kolaču. Mliječnu ili tamnu čokoladu tanko narezati nožem ili naribati te ukrasiti kolač.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar