Fantastično kremast kolač...Brzo je gotov,lijepo se reže....Ko voli čokoladu i kremaste ...uživat će"!!!!

 Sastojci 6 osoba

    biskvit;
    5 jaja
    5 velikih žlica šećera
    5 velikih žlica Oštrog brašna Podravka
    1 velika žlica Kakao u prahu Dolcela
    malo Praška za pecivo Docela

    čokoladni preljev;
    20 dag čokolade za kuhanje
    2 dcl vrhnja za kuhanje
    1 velika žlica nutelle




    preljev za biskvit;
    15 velikih žlica mlijeka
    1 velika žlica nutelle

    krema;
    25 dag mascarpone sira
    3 dcl vrhnja
    1 kremfix
    2 Vanilin šećer Dolcela

 Priprema

    1.

    Odvojite žumanjke od bjelanjaka.Od bjelanjaka s mrvicom soli napravite čvrsti snijeg.Žumanjke izmiksajte s šećerom,pa dodajte brašno s praškom za pecivo te kakao.Na kraju ručno umiješajte snijeg.Smjesu izlijte u veliki kalup od električne pećnice obložen pek papirom.Pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta.Ohladite pa prerežite na pola.Prelijte sa toplim mlijekom u kojem ste rastopili nutellu.
    2.

    Za kremu izmiksajte slatko vrhnje sa kremfixom.Dodajte mascarpone i vanilin šećer.Prvu polovicu biskvita premažite sa polovicom bijele kreme i zalijte sa polovicom čokoladnog preljeva.



    3.

    Za čokoladni preljev otopite na pari čokoladu,vrhnje za kuhanje i nutellu.Ostavite da se ohladi skoro do kraja.
    4.

    Prekrijte sa drugom polovicom biskvita,i preostalom kremom.Na vrh stavite preostali čokoladni preljev.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar