Lagana je i osvježavajuća. Moglo bi se reći da je idealna za vruće dane. Ukoliko ne volite masne, teške torte s puno biskvita, ova torta je pravi izbor za vas. Isprobajte, nećete požaliti !

 Sastojci

    Biskvit
    6 jaja
    6 žlica šećera
    6 žlica oštrog brašna
    1 prašak za pecivo Docela
    1,5 dcl mlijeka
    1,5 dcl ulja
    5 žlica Kakaa u prahu Dolcela



    KREMA:
    500 g mascarpone sira
    500 ml šlaga
    1 Vanilin šećer Dolcela
    100-150 g čokolade
    1 želatin

 Priprema

    1.

    Biskvit

     Žutanjke odvojiti od bjelanjaka i napraviti čvrsti snijeg.

    Žutanjke miksati sa šećerom u pjenastu smjesu.

    Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo koji ste prosijali i promiješali. Dodati još kakao, mlijeko i ulje.

    Kada se sve sjedini ručno umiješati snijeg od bjelanjaka i staviti u kalup za torte.
   
    Biskvit se peće 15-20 min na 180C
   
    2.

    Krema

    Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici i početi pripremati ostalo.

    Maskarpone stvaiti u zdjelu i izmiksati. U drugoj zdjeli izmiksati šlag do pola. Zatim pomiješati maskarpone i šlag i postepeno dodavati želatinu i vanilin šećer.  Miksati nekoliko 2-3 min...ne predugo kako krema nebi bila prečvrsta. Isto tako krema nesmije biti ni previše rijetka. Nakon što ste spojili šlag i maskarpone ručno promiješajte na sitno narezane komadiće čokolade.




    3.

    Ohlađeni biskvit izvaditi iz kalupa i staviti na tanjur. Preko biskvita ponovno staviti obruč od kalupa i preko biskvita preliti kremu.

    Kada se torta stisne, odstraniti obruč i ukrastiti tortu po vlastitoj želji. Ja sam stavila preko pripremljenu čokoladu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar