Vanilija, šlag, rum, kakao i piškote - kremasto, fino! - Kolač s piškotama!

 Sastojci

    BISKVIT:
    5 jaja
    150 g šećera
    1 vanilin šećer
    1/2 praška za pecivo
    150 g oštrog brašna
    1 žlica kakaa (navrh puna)
    5 žlica ruma




    KREMA:
    8 dl mlijeka
    2 vanilin šećera
    4 žlice šećera
    2 pudinga od vanilije
    1/2 ampule arome ruma
    2 žlice glatkog brašna
    150 g margarina
    4 dl vrhnja za šlag
    PIŠKOTE: 200 g
    + čokolada za ukrašavanje

 Priprema

    1.

    PUDING: Prvo skuhajte puding s okusom vanilije. Dakle od 8 dl mlijeka odvojite dio, a ostalo mlijeko stavite kuhati sa šećerom i vanilin šećerom. U odvojenom mlijeku umutite 2 praška za puding s okusom vanilije, glatko brašno i pola ampule arome ruma te tu smjesu ukuhajte u mlijeko kad zavri. Kratko prokuhajte uz neprestano miješanje. Zatim puding ohladite do kraja.
    2.

    BISKVIT: Za vrijeme hlađenja pudinga ispecite biskvit. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer te ih pjenasto izmiksajte. Zatim redom dodajte i postepeno miksajte: prašak za pecivo, kakao, brašno i rum. Na kraju lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u lim na papir za pečenje (moj je 37,5 cm x 31 cm)  i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta. S pečenog biskvita skinite papir te ga ohladite do kraja.
    3.

    KREMA: Mikserom dobro izradite margarin i tome malo po malo dodavajte ohlađeni puding. Sve jako dobro izmiksajte i sjedinite. Na kraju u tu smjesu umiješajte čvrsto izmiksani šlag.
    4.

    Mrvicu više od polovice kreme namažite na biskvit. Po kremi rasporedite piškote (ja sam ih potrošila 200 g). Ostatak kreme namažite na piškote.



   
    5.

     Kolač ukrasite naribanom ili sitno nasjeckanom čokoladom za kuhanje.

    Kolač je najbolje pripremiti prvi dan i dobro ga preko noći ohladiti u hladnjaku kako bi se okusi dobro stopili i piškote omekšale.

Posluživanje

Kolač izrežite na malo veće kocke i poslužite dobro rashlađeni.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar