Dok traje sezona tikvica pripremam ih na sve moguće načine, a ovo mi je jedan od najboljih i najbržih :-)

 Sastojci 3 osobe

    2 srednje tikvice
    3 jajeta
    brašno



    prezle
    ulje za prženje

 Priprema

    1.

    Očistite tikvice i isecite ih na kolutove (ili po dužini) debljine od pola do jednog santimetra, posolite i ostavite malo da odstoje. Kada puste vodu, ocedite ih i možete početi sa sledećim korakom.
    Pripremite tri posudice. U prvu stavite brašno, u drugu umutite 3 jajeta, a u treću posudu naspite prezle.




    Dobro ugrejte masnoću na tiganju. Kolutove tikvica umačite prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite kratko sa obe strane dok ne porumene.
    Vadite pržene kolutove na ubrus da upije višak masnoće.

Posluživanje

Najbolje su dok su tople :-)

Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar