loading...

Evo još jedne havane za vruće ljetne dane.Zbog brzine življenja u posljednje vrijeme, ja sam havanu još više pojednostavila,pa tako nema kuhanja, pečenja…

 Sastojci

    Bijela krema
    600 ml kiselog vrhnja 20 % mm (3 čašice)
    10 žlica šećera
    2 vrećice vanil šećer
    1/2 l slatkog vrhnja za šlag

    Mrvice za podlogu i posipanje
    20 dag lješnjaka
    25 dag napolitanki- čokoladnih ili od lješnjaka
    5 žlica šećera


 Priprema

    1.
    Kiselo vrhnje i šećere izmiješajte u zdjelici i stavite u hladnjak na 2 h.
    Tokom dva sata, nekoliko puta izmješajte lagano smjesu vrhnja i šećera,šećer bi se trebao potpuno otopiti u kiselom vrhnju.
    2.
    Lješnjake i 5 žlica šećera popržite na laganoj vatri i kada se šećer otopi i sljepi sa lješnjacima, maknite sa vatre i stavite na čisti pijat.
    Ako imate mužar, ovaj mirisni krokant stucite u njemu da dobijete malo krupnije mrvice…ako nemate mužar, sameljite ga.
    Napolitanke također sameljite, pa izmješajte sa lješnjacima.
    3.
    Slatko vrhnje stucite u čvrsti šlag.
    Izvadite kiselo vrhnje iz hladnjaka i odvojite 3 žlice smjese u posebnu manju posudu, dodajte joj 9 žlica suhe smjese od lješnjaka i napolitanki pa sve dobro izmiješajte.To će biti podloga za tortu.
    Kalup promjera 28 cm obložite papirom za pečenje, pa smjesu za podlogu stavite u njega i fino poravnajte.


    4.
    Kiselo vrhnje i šlag nježno izmješajte.
    Slažite u kalup bijelu kremu, pa mrvice, pa kremu… i tako do kraja.
    5.
    Neka odstoji u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar