loading...

Fini i jednostavni,osvježavajući kolač ili torta,ovisno u kojem kalupu ga spremate!

 Sastojci 8 osoba

    sastojci

    podloga
    keks piškote ili plazma

    krema
    800ml. mlijeka
    2 vrećice Panna Cotta Dolcela-160g.
    3-4 žlice krem sira po ukusu

    voćni nadjev
    600g. sezonskog voća (jagoda, malina, kupina itd)
    6 velikih žlica Šećera ( kristal)
    15g. Želatine Dolcela
    10 velikih žlica vode


 Priprema

    1.

    kalup 20x30cm.premažite uljem,poredajte keks,plazma ili piškote,prethodno manočene u hladnom mlijeku.
    2.

    krema,u 800ml.  vrelog mlijeka dodajte prašak za desert,te,miješajući pjenjačom kuhajte 1.minutu.

    desertnu kremu prohladite i lagano umiješajte krem sir.
    3.

    prelijte preko keksa i ukrasite  nadjevom od voća.

    pripremite na način,želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri.voće sa šećerom malo kuhajte,dodajte želatin i još kratko kuhajte,skinite s vatre i nakon jedne minute vadite voće poredajte po kremi i sve prelijte sokom koje je voće pustilo.
    4.

    kolač dobro ohladite,par sati ili preko noći u frižideru.


Posluživanje

voće možete koristiti sezonsko ili smrznuto,ako želite slađu kremu dodajte šećera po ukusu...drugi dan uživajte u njegovom,kremasto-sirnom- voćnom i osvježavajućem okusu..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar