Fino, brzo i jednostavno za vruće ljetne dane..čokolada i kokos su sastojci koje malo tko da ne voli, a ova njihova kombinacija, rashlađena u hladnjaku, odlično zamjenjuje i najfiniji kremasti mliječni sladoled !!

 Sastojci

    5 jaja
    0,2 + 0,5 litre mlijeka
    20 dkg Kokosovog brašna Dolcela (optimalno)
    1 prašak za pecivo Docela
    2+5 žlica Oštrog brašna Podravka
    5 žlica Šećera ( kristal)
    10 dkg čokolade crne za kuhanje
    18 dkg putera/maslaca-ili margarina
 Priprema

    1.

    Od 5 bjelanjaka se napravi snijeg u koji se doda 18 dkg kokosovog brašna, 2 žlice brašna i 1 prašak za pecivo te 2 dcl mlijeka. Ta smjesa se stavi peći, a pečeni i ohlađeni biskvit se premaže kremom koja se napravi ovako: zakuha se 0,4 litre mlijeka u koje se stavi prethodno izrađena smjesa od 5 žumanjaka, 0,1 litre mlijeka, 5 žlica brašna i 5 žlica šećera. U kuhanu kremu se pred kraj kuhanja umiješa 10 dkg čokolade za kuhanje i još se malo kuha. U ohlađenu kremu se doda 18 dkg dobro izrađenog margarina/maslaca i sve se lijepo sjedini. Cijeli kolač se odozgora može posuti s preostalih 2 dkg kokosovog brašna, čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom.
Posluživanje

Kolač je najbolje ostaviti nekoliko sati ili preko noći u hladnjaku da se dobro rashladi jer je tada najfiniji za vruće ljetne dane. Tada imate osjećaj kao da jedete neki fini mliječni sladoled s kokosom i čokoladom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar