loading...

Ledena kraljica - savršena torta! moji su se skoro potukli oko zadnjeg komada!!

 Sastojci

    Biskvit
    5 bjelanjaka
    5 žlica šećera
    5 žlica brašna

    Krema
    6 dl mlijeka
    15 dag šećera
    5 žumanjaka
    1 puding od vanilije
    1 vanilin šećer
    4 žlice gustina
    1 vrećica želatine
    1/2 l slatkog vrhnja


    i još
    plazma keks ( može i bez njega)
    3 dl čokoladnog mlijeka
    2 žlice lino lade ili nutele

 Priprema

    1.

    Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer dobro umutiti i na kraju brašno lagano umješati.

    Peći u kalupu br.26 na 180c oko 20 min.

    Pečeni biskvit zaliti za 2 dcl vrućeg čokoladnog mlijeka.
    2.

    Umutiti pjenasto žumanjke, gustin i puding sa oko  2 dcl mlijeka.

    Ostatak mlijeka i šećer staviti kuhati a kad provre dodati smjesu od žumanjaka , lagano kuhati i mješati par minuta dok se ne zgusne.

    U skuhano dodati pripremljenu želatinu.
    3.

    Posebno istući slatko vrhnje i dodati u ohlađenu kremu.

    Kremu podjeliti na dva djela u jedan dio dodati lino ladu ili nutelu.


    4.

    Ja sam još između ovih krema stavila jedan red plazma keksa namočenih u čokoladno mlijeko, jer ih djeca jako vole, ali može i bez njih.
    5.

    Dobro ohladiti, najbolje je napraviti dan prije jer je puno ljepši dobro ohlađen i podsjeća na sladoled.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar