Sastojci
Za biskvit
50g maslaca
150g jaja
65g šećera
20g brašna
20g gustina
Za kremu od sira
150g jaja
100g šećera
3 listića želatine
400g kremastog sira
250g šlaga
korica limuna, vanilija
Priprema
1.
Za Biskvit: na srednjoj temperaturi otopiti maslac. Bjelanjke čvrsto izmiksati lagano dodavajući 40g šećera. Žumanjke sa 25g šećera kremasto izmiksati te 1/3 bjelanjka umiješati lagano, ručno, pjenjačom. Brašno i gustin prosijati i izmješati sa smjesom. Na kraju umiješati ostatak bjelanjka i otopljeni maslac. Ispeći tanju biskvitnu koru koja se hladna reže čašom u kojoj se prave tortice od sira. Po čaši treba dvije kore.
2.
Za kremu od sira: želatinu natopiti u hladnoj vodi. Šećer otopiti u jajima, na laganoj temperaturi odnosno najbolje na pari.
3.
Šlag kremasto izmiksati. Želatinu dodati u dio jaja tako da se može rastopiti, a ostatak jaja pomiješati sa sirom. Otopljenu želatinu također dodati smjesi od jaja i sira. Na kraju dodati tučeni šlag i sve dobro sjediniti.
4.
Dekorirati bobičastim voćem...
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar