NOUGAT KOCKE - bolje niste probali, a ove će vas osvojiti!

 Sastojci

    BISKVIT
    6 bjelanjaka
    200 g Šećera ( kristal)
    40 g oštrog brašna
    20 g škrobnog brašna Gussnel
    40 g Tamnog kakaa u prahu
    2 žličice praška za pecivo
    80 ml ulja
    1 žlica octa

    KREMA:
    1 l mlijeka
    1 Puding od čokolade Dolcela
    6 žumanjaka
    6žlica oštrog brašna
    300g Šećera ( kristal)
    200 g čokolade za kuhanje
    100 g maslaca ili margarina




    GLAZURA:
    150 g čokolade po želji( ja uvijek koristim mliječnu za glazure)
    50 ml toplog mlijeka
    i još 200 g bijele linolade
    200 g nutelle
    450 g pettit keksa

 Priprema

    1.

     Za kremu ukuhajte pola litre mlijeka a u drugoj polovici izmiksajte sećer i žumanjke , brasno i puding. Kad je krema gotova maknite ju s vatre i dodajte 200 g čokolade za kuhanje i mijesajte dok se ne rastopi. Kada se rastopi izmiksajte kremu mikserom i stavite ju na hlađenje.

    Kad se krema ohladi dodajte joj 100 g izradjenog maslaca ili margarina s dva vanil šećera.
    2.

    Za biskvit  istucite bjelanjke s prstohvatom soli, dodajte secer. Kuhacom umijesajte prosijano brasno, prasak za pecivo, gustin i kakao. Dodajte ulje , promijesajte kuhacom i na kraju ocat.

    Pecite 15 ak min na 160 C.

    Ohladjen biskvit prerezite vodoravno po pola.




    3.

    Slazite kolač: na jednu polovicu biskvita razmažite nutellu, na nju stavite pettit kekse malo namočene u toplo mlijeko, na njih polovicu  kreme pa drugu polovicu biskvita, na nju bijelu linoladu, kekse i drugu polovicu kreme. Sve stavite u frizider preko noći i drugi dan prelite glazuru.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar