loading...

Odlična pita ...Degustirana na poslu,tražila recept i evo je ...Tomikina pita od jabuka...!!!

 Sastojci 6 osoba

    tijesto;
    40 dag Glatkog brašna Podravka
    10 dag šećera
    2 jaja
    1 margarin
    1 Prašak za pecivo Docela
    1 mala šalica mlijeka


    nadjev;
    oko 1,5-2 kg jabuka
    1/2 žličice Cimeta mljevenog Podravka
    10 dag Šećera ( kristal)
    2 Vanilin šećer Dolcela

 Priprema

    1.

    Zamijesite tijesto od brašna,jaja,margarina ,šećera i praška za pecivo.Dodajte mlijeka po potrebi da biste dobili lijepo glatko tijesto.Podijelite ga na 2 dijela.Pripremite pleh veličine 35*32 cm.
    2.

    Jabuke naribajte ,posipajte šećerom i cimetom.Promiješajte i ostavite da malo odstoje.Razvaljajte prvi dio tijesta i stavite ga u pleh obložen pek papirom.Jabuke stisnite rukama i posipajte po tijestu.
    3.

    Prekriti sa drugim dijelom tijesta koje ste razvaljali u širini pleha.Izbosti vilicom prije pečenja.Peče se na 180 stupnjeva oko 30 minuta.



    4.

    Pitu poslužite ohlađenu.Po želji ju možete posipati šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar