loading...

FIN I UKUSAN KOLAČ - IDEALAN ZA IZNENADNE GOSTE!!!

 Sastojci

    BEZE KORA:
    7 bjeljanjaka
    7 žlica šećera
    7 žlica brašna (130 g)+ pola žličice praška za pecivo
    150 ml toplog mlijeka /za preliti
    ŽELE:
    oko 800 g bresaka
    9 žlica pšenične krupice (griza) Podravka(130 g)
    3 žlice šećera


    ŽUTA KREMA:
    800 ml mlijeka
    7 žumanjaka
    150 g šećera
    7 žlica oštrog brašna (160 g)
    100 g margarina
    1 čaša milerama ili kiselog vrhnja 20%mm (čaša od 180 g)
    po želji slatkog vrhnja za ukrašavanje

 Priprema

    Ispeči beze koru: bjeljanjke miksati, na pola miksanja dodati šećer i dobro izraditi. Kuhačom umiješati brašno promiješano s praškom za pecivo.
    Lim vel. 28x30 cm pomastiti i posipati brašnom, izliti masu i poravnati. Peći na 170 oko 20-30 minuta.
    Zagrijati mlijeko do vrenja i preliti preko pečene kore. Prethodno koru izbockati vilicom da se mlijeko ravnomjerno upije.
    Nisam koristila papir za pečenje jer je to kolač koji ostavljam u limu i kod rezanja papir postaje problemč
    1.

    Izrada želea: breskve oprati, oguliti i narezati na manje komade. Izblendati u kašu. Treba se dobiti oko 800 ml gotove kaše, ako nedostaje dodati vode.
    Staviti kuhati, nakon što zavri ukuhati griz promiješan sa šećerom i malo vode. Ako se ukuhava suhi griz postoji opasnost od stvaranja grudvica, zato je bolje griz razmutiti s malo vode prije kuhanja.
    Ja sam dobila oko 500 ml izblendanih bresaka i dodala sam 300 ml vode (dio u breskve i dio za griz).
    Na ohlađenu beze koru izliti topli žele i ravnomjerno ga razmazati.


    2.

    Žuta krema: jednim dijelom mlijeka razmutiti žumanjke, brašno i šećer da se dobije glatka masa.
    Ostatak mlijeka kuhati i u uzavrelo sipati žumanjke, miješajući kuhati par minuta da se dobije glatka i gusta masa.
    U još vrelo umiješati margarin izrezan na kockice. Miješati dok se margarin ne otopi. Pažljivo umiješati i mileram ili kiselo vrhnje.
    Sipati preko ohlađenog želea. Poravnati.
    Kolač dobro ohladiti i po želji ukrasiti šlagom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar