loading...

Hrono hleb - boljeg sigurno niste probali!

 Sastojci

    1.5 solja Ovesnog brasna
    1.5 solja Integralnog brašna
    1/2 solje Mlevenog lana
    3 kasike chia semenki


    5 kasika Maslinovog ulja
    1 solja kiselog mleka
    1 solja Kisele vode
    1 kesica Praska za pecivo Docela


Priprema

    1.

    Pomesati obe vrste brasna.

    Dodati mleveni lan.Po zelji mozete dodati i kim.Sve lepo izmesati.Uz pomoc miksera,sa dodatcima za testo,dodavati tecne sastojke.Prvo dodajte kiselo mleko,pa kiselu vodu.Na kraju dodajte i ulje.Smesa treba da je sasvim meka.Pokrijte prizirnom folijom i ostavite da odmori nekoliko sati,najbolje preko noci.
    2.

    Ujutru smesi dodajte prasak za pecivo i ponovo umutite mikserom.Ukoliko je testo postalo tvrdje slobodno dodajte jos malo vode.


    3.

    Gotovo testo sipajte u kapup koi ste predhodno oblozili papirom za pecenje.Pecite na 200stepeni 30minuta,a onda hleb pokrite odozgo sa paoirom za pecenje,pa pecite jos 30minuta na 180stepeni.

    Gotov hleb umotajte u krpu,pa ga ispravljen nasloniti uza zid.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar