loading...

JAKIN KOLAČ - MEKAN UKUSAN, OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ!!!

 Sastojci

    KREMA
    1l mlijeka
    150 g oštrog brašna
    150g Šećera ( kristal)
    250 g maslaca


    KORE
    1 JAJE
    300 g šećera u prahu
    80 g maslaca
    1 vanil šećer
    5 žlica mlijeka
    2 žlice meda
    2 žlice kakaa
    pola vrećice Praška za pecivo Docela
    ŽUTI BISKVIT
    5 jaja
    150 g brašna ( pola pola)
    200g šećera
    1/3 vrećice praška za pecivo
    2 žlice mlake vode

, Priprema

    1.

   

    Zakuhati pola l mlijeka, a u ostalih pola l umješati brašno i šećer.
    Dodati u mlijeko i skuhati kremu, ohladiti i dodati izrađeni maslac s vanil šećerom.

    2. Pripremiti crne kore. Jaje, šećer, maslac, mlijeko i med izraditi mikserom i dodati brasno s kakaom i praskom za pecivo. Dobivenu masu podijeliti na dva dijela i peći dvije kore u velikoj tepsiji od pećnice 175-180°C oko pet minuta.

    3. Pripremiti žutu koru. Mikserom mutiti jaja i šećer oko 10 minuta. Dodavati brašno sa praškom za pecivo miksajući na najmanjoj brzini. Na kraju dodati dvije žlice mlake vode i promiješati. Pleh koji je korišten za crne kore obložiti papirom i izliti tijesto. Peći na 175-180°C oko 12-15 minuta.

    5. Složiti pitu. Crna kora, polovina kreme, žuta kora, ostatak kreme, crna kora. Složenu pitu pokriti papirom za pečenje ili plastičnom folijom, pa preko staviti drugi pleh i neki teret i ostaviti u frižideru preko noći. Tako će kore skroz omekšati i kolač postati kompaktan.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar