loading...

Koprivničke kremšnite - morate probati!

 Sastojci

    sastojci za kremu
    2 litre punomasnog mlijeka (3,5 – 3,8% m.m.)
    0,5 litre izvorske vode
    200 g (1 pak.) gussnela Dolcela
    40 g (1 pak.) praška za puding vanilija Dolcela
    5 žlica mekog brašna
    12 žlica šećera
    2 žlice vanilin šećera Dolcela
    1 žlica meda
    7 svježih, domaćih jaja


    još nam treba…
    cca 200 g keksa s maslacem (ili Lino keksa)
    7 dcl biljnog vrhnja za šlag Dolcela
    cca 200 g čokolade za kuhanje

 Priprema

    1.
    Istući ekstra čvrst snijeg od bjelanaca uz prstohvat soli u velikoj zdjeli, staviti ga u hladnjak.
    2.
    Staviti mlijeko da zakuha, i u međuvremenu u posebnu zdjelu prosijati (!) gussnel, prašak za puding i brašno. Dodati šećer i vanilin šećer i promiješati dok se ne razbiju grudice.
    3.
    U posebnoj zdjeli izmiksati žumanjke s mlakom vodom i medom, sjediniti obvje smjese i zakuhati u mlijeku.
    4.
    Kuhati kremu na srednje jakoj vatri uz konstantno mješanje velikom i čvrstom pjenjačom. Oznojit ćete se pri kraju, al’ se isplati :)
    5.
    Vruću kremu postepeno i lagano mješati sa snijegom (kuhačom). Nemojte je izmiješati previše, neka se vide sitni komadići snijega, u suprotnom krema neće biti pjenasta.
    6.
    U tepsiju promjera cca 32×34cm posložite kekse (netreba ih ničime močiti jer će omekšati od tople kreme) i nalijte kremu. Dugačak nož uronite u vrelu vodu i “zagladite” kremu.
    7.
    Neka se malo ohladi na sobnoj temperaturi. U međuvremenu vrhnje za šlag stavite u zamrzivač na 5 minuta i od njega izradite šlag (ne preeeeviše čvrst).
    8.
    Premažite šlag po kremi, žlicu po žlicu, i ponovite postupak “zaglađivanja” kreme s istim nožem prethodno uronjenim u vrelu vodu.


    9.
    Naribajte čokoladu za kuhanje i posipajte je po kolaču.
    10.
    Ostavite ga preko noći u hladnjaku i sutradan cijeli dan uživajte u ovoj slastici :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar