Sastojci za prhko tijesto i 4 korice
500gr Glatkog brašna Podravka
150gr šećera u prahu
2 svježa i domaća jaja
50gr Meda cvjetnog Podravka
120ml mlijeka -sobne temperature
5 žlica domaće masti ili 100gr kvalitetnog maslaca
1 žličica Sode bikarbone Dolcela
1 žličica Praška za pecivo Docela
Fil-nadjev
800ml mlijeka
6 žlica Gussnel Dolcela (gustin)
6 žlica oštrog brašna Podravka
6 žlica šećera u prahu
60g čokolade crne za kuhanje
2-3 žlice Meda cvjetnog Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela
2-3 žlice mljevenih Badema Dolcela
mljevenog cimeta po ukusu
Čokoladna glazura
150gr čokolade crne za kuhanje
par žlica mlijeka
par žlica ulja
Ukrašavanje
par žlica mljevenih badema
Priprema
1.
Prhko tijesto za četiri korice
Od navedenih sastojaka zamjesite glatko i kompaktno tijesto pa ga podjelite na približno 4 jednake loptice. Svaki dio-lopticu pomoću papira za pečenje razvaljajte na veličinu preokrenutog pleha za pečenje kolača. Svaku koricu pecite 6-8min kad počnu mirisati korice su pečene.
2.
Priprema čokoladne kreme
Odvojite 200ml mlijeka, pa u njemu umutite brašno, gustin i vanilin šećer, ostatak mlijeka 600ml sa šećerom stavite na vatru da provrije. U provrelo mlijeko lagano sipajte hladnu smjesu i kuhajte kao puding,da se krema zgusne, ali pazite da ne bude grudica. Maknite sa vatre dodajte čokoladu i sve dobro izmješajte pjenjačom, pokrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica i prohladite.U prohlađeni nadjev dodajte med, mljevene bademe i cimet po ukusu.
3.
S pripremljenim nadjevom filujte korice i spajate jednu po jednu a gornju ne, jer će se preliti sa čokoladnom glazurom.
4.
Priprema čokoladne glazure. Čokoladu izlomite na kockice, pa je otopite sa par žlica mlijeka i par kapi ulja, kad dobijete lijepu,kompaktnu i sjajnu glazuru -prelijte glazirajte pitu,ukrasite sa mljevenim bademima i ostavite na hladnom mjestu da kolač omekša, nakon 1-2 dana režite na željene oblike.
Posluživanje
Postoji još jedan način pripreme korica,s kuhanim tjestom,kao kad radite tulumbe ili princes-krafne.Na kraju se doda prašak za pecivo u hladno brašno.To je malo kompliciraniji i zahtijevniji postupak,jer se korice teže razvlače(zbog kuhanog meda u tijestu)...med ih čini krućim i nisu elastične
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar