loading...

Možda će vam se na prvu izgledati kao teško jelo, no doista nije/još ako je pecete u pecnici/ Ovo je divna i sočna i piletina koja će vas oduševiti.

 Sastojci 4 osobe

    500g pileća prsa/fileti

    Bešamel/gusti:
    1žlica maslaca
    2 žlice ulja
    2 ravne žlice glatkog brašna


    2 mlinca bijelog papra
    na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića
    oko 500ml mlijeka 2,8˛%
    1žlica ribanog parmezana
    100g šunke u komadu
    2žlice Smrznutog graška Podravka
    soli po ukusu

 Priprema

    1.

   

    Prvo napravite bešamel:U loncu otopite maslaca sa uljem pa dodate brašno, prepržite lagano brašno da se kratko zažuti.Dodate mlijeko miješajući stavite toliko mlijeka da bešamel bude gust.začinite solju i bijelim paprom, pa dodate šunku i grašak.Miješate da se sve poveže.Odložite sa strane da se ohladi.

    Pileće fileta rastanjite/ne pretanko, otprilike bi trebalo biti jednake debljine kao i nadjev/.Piletinu posolite i popaprite.Zagrijete u tavi maslinovo ulje pa sa obje strane prepžite kratko piletinu.Izvadite je vani pa na svaki komad piletine stavite sloj bešamela.


    2.
   
    Panirate klasično u brašno, jaje/koje ste razmutili sa malo soli/i krušne mrvice.
    3.
   
    Prepržite piletinu na plitkoj masnoći da uhvati finu boju sa obje strane.Piletinu možete i peći u pećnici na 220C/15 min.    Servirati uz salatu ili kuhano povće.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar