loading...

Mrvičasti kolač sa šljivama - Jako jednostavan kolač, brze pripreme koji će se sigurno svima svidjeti.

 Sastojci

    cca 700g šljiva
    125g pšeničnog glatkog brašna
    1 žličica praška za pecivo Dolcela
    125g šećera (kristal)
    1 vanilin šećer Dolcela
    1 žličica vanilija ekstrakta
    115g maslaca sobne temperature
    2 jaja

    CRUMBLE
    125g glatkog brašna Podravka
    100g šećera (kristal)
    ¼ žličice cimeta
    115g maslaca sobne temperature


 Priprema

    1.

    Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te obložite dno kalupa promjera 20 ili 22cm papirom za pečenje. Šljive isjeckajte na četvrtine i uklonite špicu.
    2.

    U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a zatim smjesi dodajte šećere, vanilija ekstrakt, jaja, brašno i maslac. Miksajte malom brzinom dok se sve ne pomiješa, a zatim povećajte brzinu te miksajte oko 2 minute dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
    3.

    Prebacite smjesu u kalup za pečenje kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje i premazali uljem/maslacem. Po smjesi rasporedite šljive u oblik kruga.
    4.

    Pripremite crumble tako da u zdjeli pomiješate brašno, šećer i cimet, najbolje žlicom ili vilicom. Dodajte maslac i miksajte dok se sve ne pomiješa. Kada je crumble gotov trebao bi imati grubu teksturu. Rukama ga izmrvite po šljivama i stavite kolač u pećnicu.
    5.

    Pecite ga na 180 stupnjeva oko 50minuta dok površina ne postane lagano zlatne boje. Kada je gotov ostavite ga u ugašenoj pećnici još 10 minuta, a zatim ga nožem odvojite od rubova kalupa.
   


Posluživanje

Umjesto šljiva možete koristiti i 4-5 jabuka ili breskvi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar