loading...

Hladne kocke - odlične su!

 Sastojci

    KORA
    4 jaja
    4 kasike secera
    4 kasike brasna
    3 kasike kakao
    100ml mlijeka
    1 prasak za pecivo Dolcela
    AGDA
    600ML vode
    10 kasika secera



    FIL
    500ml mlijeka
    2 Puding vanilija Dolcela
    12 kasika secera
    150g margarina
    250ml slatke pavlake
    OSTALO
    2 kesice slag kreme od cokolade

 Priprema

    1.

    Umutiti jaja sa secerom ,dodati mlijeko ,brasno pomjesano sa praskom za pecivom i kakao.Sve dobro izmjesati,sipati u podmazanu i pobrasnjenu tepsiju.Koru peci 15 minuta u zagrijanoj rerni na 180 stepeni.Vrucu koru preliti hladnom agdom koja je prehodno skuhana i ohladjena.
    2.

    Odvojiti malo mlijeka od 500ml i razmutiti prasak za pecivo ,pa ga sipati u preostalo kljucalo mlijeko sa secerom.Kuhati jednu minutu ,ohladiti fil i dodati omeksali margarin i zajedno sve izmiksati.Posebno umutiti slatku pavlaku u cvrst snijeg ,a zatim sastaviti sa pudingom.Preliti preko kore.


    3.

    Kolac staviti u frizider ,a nakon sat vremena premazati slag kremom od cokolade koja je umucena prema upustvu sa kesice.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar