loading...

Lešnik rozenka - ukus me je stvarno oduševio jer inače volim kolače sa rozen koricama a posebno kolače sa lešnikom!

 Sastojci

    1 pakovanje rozen korica (8 korica)
    8 dl punomasnog mleka (3,2% mm)
    300 gr šećera
    2 kesice (40 gr) praška za puding od lešnika ili karamel
    300 gr mlevenih pečenih lešnika
    250 gr maslaca



    Za čokoladnu glazuru:
    200 gr čokolade za kuvanje
    6 kašika ulja

 Priprema

    1.

    U dublju šerpu staviti šećer i ostaviti na tihoj vatri da se polako karamelizuje. Vodite računa da ne zagori, potrebno je samo da se otopi i poprimi lepu, zlatnu boju.
    2.

    Istovremeno, ugrejati mleko i odvojiti 2 dl u kome ćemo razmutiti prašak za puding.

    Ostatak vrućeg mleka uliti na otopljeni šećer, pazite, jer to će malo da prska. Lagano mešati dok se šećer u mleku u potpunosti ne otopi.
    3.

    U šerpu sipati razmućeni prašak za puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i odmah, u vruć krem dodati maslac iseckan na kockice i mlevene lešnike. Dobro promešati pa odmah filovati korice.
    4.

    Na poslednju koricu ne mazati fil, već je prekriti pek papirom i blago opteretiti, ja stavim poslužavnik i na njega neku laganu knjigu. Posle par sati kolač premazati čokoladnom glazurom - na pari otopiti čokoladu i ulje i toplo premazati preko kolača.


    5.

    Kolač ostaviti u frižideru par sati da se dobro stegne a pre sečenja ga ostaviti petnaestak minuta na sobnoj temperaturi da glazura malo omekša, lakše će se seći.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar