loading...

Mešana salata - bez konzervansa!

 Sastojci

    3 kg povrca (paprika, krstavac, sargarepa, karfiol...)
    3 dl alkoholnog sirceta
    3 kasike soli
    100 gr secera
    4-5 tegli


 Priprema

    1.

    Povrce dobro oprati, iseci, i u vecem sudu staviti ga zajedna sa ostalim sastojcima.

    Uz povremeno mesanje (kada ste u prolazu) ostaviti tako 24h, da povrce pusti svoj sok.

    Nakon 24h povrce staviti u ciste tegle ali ga pritom DOBRO sabijati da ostane sto manje slobodnog prostora. Kada ste sve upotrebili pritisnuti ga onom plastikom koja za to sluzi ( ne znam tacan naziv :) ) i naliti tegle tekucinom koja je preostala.

    Prethodno je mozete probati i ukoliko vam se ucini da je nedovoljno slana ili kisela za vas ukus, slobodno dodajte malo sastojak koji vam fali.

    2.

    Tegle cvrsto zatvorite odgovarajucim poklopcima i stavite ih u siru serpu jednu do druge. Izmedju mozete staviti krpu ili novinu da se ne bi dodirivale i tako izbegnete eventualnu mogucnost pucanja.

    Nalijte vodu u serpu do poklopaca tegli (moze i malo ispod) i od momenta kljucanja podesite jacinu sporeta tako da voda sve vreme vri ali da ne prska na sve starne. Neka tako stane 10-15min i pasterizacija je zavrsena.


Posluživanje

Ovako pravi moja mama, tako sam i ja naucila, i uvek bude fina salata.

Odnos povrca prilagodite svom ukusu, zavisi sta najvise volite, ili stavite svega jednako...kako vam volja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar