loading...

Đuveč u staklenke - odličan!

 Sastojci

    1,1/2 l, ulje
    2 kgr. crni luk
    2 kgr. mrkve
    4 kgr. paprike
    2 kgr. plavi paradajz- patlidjan
    6 kgr. paradajz (crveni)
    2 kesice biber krupno mljeveni
    nekoliko listova lovorovo lisce
    na ukus so


 Priprema

    1.

    Najpre narezite luk,- stavite sa strane, pa mkrvu- u drugu posebnu zdjelu, pa paprike - u druga zdjela, plavi paradajz- u druga zdjela, ogulite i narezite i crveni paradajz i to stavite da stoji zasebno. Znaci shvatili ste... svako povrce kako se isecka stoji odvojeno samo za sebe.
    2.

    Ulijte u povecu serpu ulje i stavite da se zagrije...

    - najpre stavite luk - przite toliko vremena koliko je potrebno da se on zastakli...

    - dodajte narezanu mrkvu - pa zajedno przite 5-6 min.

    - dodajte paprike - sad opet sve zajedno przite isto toliko vremena.

    - dodajte plavi paradajz - produzite da przite isto toliko vremena. '

    - Sad dodajte crveni paradajz i sve to zajedno kuvajte 20-25 min. Dodate i lovorovo lisce, osolite na ukus.

    Vruce saberite u staklenke, zatvorite i odlozite na nacin kako vo spremate ovaj tip zimnice. Ja uobicajeno - zatvorene staklenke okrenem naopacke a naredim u kartonsku kutiju.. pa tako ostanu tamo dok se ne olade...

    Na zimi mozete ga slobodno spremati i ko paprikas i kao djuvec..
    3.

    Od ova doza dobija se tacno 14 staklenke od 750 ml.
    4.

    gotovo je ...dodano i plavi i crveni paradajz...



Posluživanje

Imala sam kuvanu teletinu.. nisam puno razmisljala sta cu s tim, fino lepo sam istresla jedna staklenka u zemljanu tavu.. dodala mu meso, jedna casa crno vino... stavila u rerni da se samo prokrcka.. rucak gotov. a mogla sa i krumpir dodati.. ali nisam,

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar