loading...

ZELENI PARADAJZ (ZIMNICA)

 Sastojci

    PRVO SKUVATI RASTVOR:
    1soljica soli
    500ml ulja
    500ml sirceta
    200gr secera
    200ml vode
    1kesica konzervansa-kad se rastvor ohladi
    POVRCE:
    5kg sto sitnijeg zelenog paradajza
    25 kom ljutih papricica
    1 vezica persunovog lista
    3-4 vece glavice belog luka
    1 vezica celerovog lista



 Priprema

    1.

    Birati sto manji zeleni paradajz,lepse se slaze u teglu.Oprati ga,osusiti,poredjati u pleh od rerne,staviti ga u zagrejanu renu na 220 stepeni i samo malo zapeci-zavisi od rerne.Kad se na vrhu malo podigne kozica,izvaditi ga iz rerne.Nemojte preterati da ne bude premekan.
    2.

    Za to vreme papricice malo pecnuti na plotni,manje nego klasicno pecenje-tek po negde da se zacrni.Najbolje su crvene,lepse izgleda u tegli.To su one uzane,10-15cm dugacke i nisu preljute,taman kako treba.Odmah ih neoljustene preseci na 3-4 dela.Nema veze ako odu i semenke,baciti deo sa drskom.Staviti u vecu serpu sa paradajzom.Veoma mali paradajz ostaviti ceo,a malo veci prepoloviti,zbog boljeg slaganja.
    3.

    Dodati:iseckan persunov i celerov list,iseckani beli luk.
    4.

    Sve ovo preliti hladnim rastvorom,ostaviti 24 sata uz povremeno mesanje(kad udjete u kuhinju,kad se setite),nakon 24 sata redjati u tegle,naliti istim rastvorom,pritisnite necim odozgo  i zatvorite.
    5.

    Rastvor:sve zajedno staviti,prokuvati,pa ohladiti.U hladno dodati konzervans i mesati da se rastopi.



Posluživanje

Zeleni paradajz poprimi ukus papricice,stvarno je mnogo dobro.Drzite na tamnom mestu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar