loading...

Zimska Ruska salata - probajte ovu fenomenalnu salatu!

 Sastojci

    Zimnica
    1 kg kornisona
    1 kg sargarepe
    1/2 kg zeleni paradajz
    1/2 kg zelena paprika
    1 kg karfiola
    1 kg kupus
    750 ml alkoholno sirce
    250 gr secera
    150 gr soli
    250 ml vode
    1/2 l ulje
    1 kesica biber u zrnu


 Priprema

    1.
    Dobro operite, kornisone, paradjaz, paprike.
    2.
    Sargarepu dobro ocistite i iseckajte na kolutice
    3.
    U veliku serpu prvo stavite iseckanu sargarepu
    4.
    Iseckajte kornisone takodge na kolutice i stavite ih iznad sargarepe u serpu.
    5.
    Onda stavite seckanu papriku, pa paradajz.
    6.
    karfiol ocistite i rzdjelite na sitne cvetice, al im drskice secite.I karfiol stavite u serpu iznad paradajza.
    7.
    Kupus sitno narendajte i stavite ga iznad karfiola u serpu.
    8.
    Stavite na vatru da se prokuhaju sirce, voda secer, so, ulje i biber.Kad provri stavite u serpu gdje je povrce.(Poparite povrce)
    9.
    Ostavite da stoji 15 min poklopoljeno.
    10.
    Izrucite marina ponovo u serpu gdje ste je kuhali, al polako da ne izrucite i povrce.Ja samo malo otvorim kapak od serpe gdje je povrce, i polako isipam marinadu. Ne mora do kraja.
    11.
    Vracam marinadu na kuhanje i kad ponovo provri, ponovo sipam odozgo na povrce.Isto treba stajati 15 min i opet se treba marinada izruciti i po treci put prokuhati, i povrce popariti.
    12.
    Kad i po treci put to odradimo, poklopomo serpu i ostavmo da stoji preko noci, il dok se ne ohladi.
    13.
    Ujutru, salatu promesamo u serpu i punimo tegle, koje ne zatvaramo do vece, jer cekamo, da vidimo dal je potrebno da se stavi jos od marinade.Sigurno ce vam ostati malo vise tecnosti na kraju u serpu.
    14.
    Zatvorimo tegle i nestrplivo cekamo zimu kako bi otovrili salaticu.




Posluživanje

Kolicina marinade je dovoljna za 4-4,5 kg(kad ocistite povrce i toliko vam ostane) a kolikosta ce biti u tih 4-4,5kg, odlucujete sami,jer neko vise voli primera radi kornisone,od karfiola itd.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar