loading...

Jedan i jedini izvorno talijanski recept. Grijeh ga je mijenjati - Tiramisu!

 Sastojci 8 osoba

    Delizioso!
    1 veće Savoiardi Talijanske piškote (ladyfingers)
    4 jaja
    1 (500 g) Talijanski Mascarpone
    150 g šećera (to je individualno- po ukusu)
    250 ml crne kave + Rum

    Za posipanje
    gorka čokolada u prahu, ribana tamna Lindt ili druga fina čokolada



 Priprema

    1.
    Odvojite žutanjke i bjelanjke.
    2.

    Miksajte žumanjke i šećer do glatke mase.
    Bjelanjke miksajte dugo, za tiramisu moraju biti najčvršći što mogu biti. Ako niste vješti s bjelanjcima, nemojte kriviti recept. U tom slučaju, umjesto bjelanjaka radije koristite 200 ml čvrsto tučenog šlaga, a miksanje bjelanjaka uvježbajte kad budete radili npr. puslice ;)
    3.

    Dodajte mascarpone sir i kuhačom lagano umiješajte istučenje bjelanjke u tu masu.
    Ako niste vješti s bjelanjcima, nemojte kriviti recept. U tom slučaju, radije umjesto bjelanjaka koristite 200 ml čvrsto tučenog šlaga.
    4.
    Piškote NAKRATKO umačite (jednu po jednu- ne smiju se raspadati a jako su nježne) u kavu i obložite stijenke (rubove) zdjele. Zatim ih posložite i na dno posude.
    5.
    Pokrijte ih prvim slojem mascarpone mase (ja vec tada pospem malo čokolade -na prvi sloj).
    6.
    Slažite i drugi sloj namočenih piškota, pa opet mascarpone. Ja složim 3 sloja piškota u veliku vatrostalnu zdjelu, a Vi, kako vam duša želi…ne možete pogriješiti.
    7.
    Zadnji sloj mora biti sloj mascarponea kojeg pospete gorkom čokoladom u prahu.



Posluživanje

Doooobro ohladiti. Najbolji mi je sutradan. Ne trebam napominjati da može stajati kratko u frižideru zbog neobrađenih jaja, suvišna napomena jer će ova delicija nestati odmah. slika :)
Brat i ja smo se još istu noć sreli u kuhinji- jedno drugog smo uhvatili u krađi tiramisua koji je čekao sutradan… sljedeći dan sam ponovila postupak. Opet se pravio i opet je bila tuča za zadnju žlicu.
Ovo je valjda najobožavaniji desert u mojoj familiji.
Inače kavu ne volim- ovo je jedina verzija u kojoj je konzumiram :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar