loading...

Nežne, prhke.. lepše od kupovnih! - Štrudlice sa džemom!

 Sastojci 4 osobe

    200g masti
    200g kisele pavlake
    2 vanilin šećera
    600g brašna
    1 prašak za pecivo
    gušći džem za filovanje, prah šećer za posipanje


 Priprema

    1.

    Penasto umutiti mast i kiselu pavlaku, dodati vanilin šećer. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i umesiti glatko testo.
    Testo razvući u pravougaonik dimenzija 50x36 cm, pa iseći na 4 dela, kako bi se dobile četiri trake dimenzija 9x50 cm.

    2.

    Svaku štrudlu iseći na štrudlice dužine 5 cm.
    Štrudlice poslagati u pleh postavljen i peći u unapred zagrejanoj rerni na 200°C stepeni 15ak minuta, treba da ostanu svetle.

Posluživanje

Ispečene štrudle posuti prah šećerom, još lepše su kad odstoje par dana.
*Moje na slici su malo ''musave'' jer ih pravim po prvi put i stavila sam previše džema, ali ukus im je odličan!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar