loading...

Recepata za dobre lepinje nikad dosta,sve sto se slatko i brzo pojede,probajte odlicne su mekane i jos tople se pojedu.

 Sastojci

    480 g Glatkog brašna Podravka
    20 g Kvasca (svježeg)
    30 g griza
    1 bjelance (30 g )
    1 mala kasika secera
    20 ml maslinovog ulja
    300 ml tople vode
    12 g soli
    zumance za premazati
    1 mala kasika mljeka
    sjemenke po zelji za posuti preko


 Priprema

    1.

    Vodu staviti u vecu posudu u kojoj cete zakuhati tjesto.

    Dodati prvo secer i kvasac pa mjesati da se sav kvasac istopi.

    Dodati sad brasno,griz,so,ulje,bjelance te sve fino umjesiti da se dobije fino glatko tjesto.

    Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da miruje oko  sat vremena da se udvostruci volumen.
    2.

    Pripremiti pleh oblozen sa papirom zanpecenje.

    Tjesto izruciti na povrsinu posutu sa brasnom,kratko izraditi,podjeliti na 2 djela i oblikovati u lepinje.

    Ostaviti ih da miruju oko 30-tak minuta.


    3.

    Zagrijati pecnicu na 200 stepeni.

    Lepinje premazati sa mjesavinom zumanceta i mljeka i posuti ih sa sjemenkama po zelji te ih peci 15-20 minuta do zeljene boje.

    Pecene pokriti kuhinjskom krpom da malo odstoje.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar