loading...

Ferero šnite - predivne su!



 Sastojci

    za biskvit
    100 g putera
    100 g šećera u prahu
    4 kom jaja
    130 g tamne čokolade
    7o g brašna
    1 kašičica Praška za pecivo Docela
    70 ml slatke pavlake
    130 ml mlijeka
    1 kom Vanilin šećera Dolcela


    za fil
    300 g nutele
    200 g krem sira
    250 g lješnjaka
    100 g napolitanki - lješnjak

    ganache
    200 g tamne čokolade
    2 dl slatke pavlake


Priprema

    1.

    Lješnjake ispeći u suvoj tavi, ohladiti i isjeckati.
    Za fil umuti bjelanca i ostaviti sa strane
    Mutiti omekšali puter sa šećerom pa dodavati jedno po jedno žumance i mutiti neprekidno dodati istopljenu čokoladi i vaniliju, slatku pavlaku i mlijeko pa izmiješati. Pomiješati brašno i prašak za pecivo pa umiješati i na kraju kašikom, polako umiješati snijeg od bjelanaca.
    2.

    Smjesu sipati u kalup 25x35 cm obložen papirom za pečenje, poravnati i peći u zagrijanoj rerni na 180 C oko 30 minuta.
    3.

    Pečen biskvit izvaditi iz pleha zajedno sa papirom za pečenje, ostaviti da se ohladi i presjeći uzduž na 2 dijela.


    4.

    Za fil umutiti nutelu sa krem sirom, dodati sjeckane lješnjake i mljevene napolitanke i izmiješati.
    Jednu polovinu kore premazati filom poravnati i staviti drugu polovinu kore.
    Istopiti čokoladu sa pavlakom i preliti kolač.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar