loading...

Jedan razigrani kremasti kolač omiljenih dječjih okusa - Probajte!

 Sastojci

    biskvit x2
    4 bjelanca
    125g šećera (kristal)
    60g glatkog brašna (tip 550)
    20g tamnog kakaa u prahu
    1 žličica praška za pecivo
    70g ulja
    50g krupno sjeckanih prženih lješnjaka

    krema
    1,5l mlijeka
    250g šećera (kristal)
    8 žumanaca
    175g gustina
    200g maslaca
    750g mliječnog slatkog vrhnja
    6 listića želatine
    200g bijele Linolade
    200g tamne čokolade
    100g paste od lješnjaka (napravite sami, sameljite pržene lješnjake u pastu)


 Priprema

    1.

    Prvo kuhamo kremu: od mlijeka izdvojiti 100ml, ostatak ugrijati zajedno sa šećerom. Zakuhati kremu sa škrobnim brašnom i žumancima koje smo razmutili u 100ml mlijeka. U vruću kremu umiješati maslac i želatinu, razdijeliti na pola: u prvu polovicu umiješati bijelu Linoladu, u drugu polovicu tamnu čokoladu i pastu od lješnjaka. Prebaciti kreme u drugu posudu, prekriti površinu krema prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti; dobro ohladiti.
    2.

    Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje (32x34 cm). Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje. Po papiru za pečenje posipati krupno sjeckane pržene lješnjake i preko njih razmazati biskvitnu smjesu. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 8-10 minuta će biti dovoljno. Ispeći još 1 takav biskvit. 
    3.

    Izmiksati vrhnje u šlag, te umiksati po pola u svaku od krema. Žlicom rasporediti po pola od svake kreme na 1 biskvit i ponoviti postupak sa drugim biskvitom... da bude prošarano. Ohladiti kolač preko noći, sutradan uživati. :-)


Posluživanje

Po želji kolač posipati kakaom ili prženim lješnjacima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar