loading...

Mak torta bez brašna - torta je jako lagana, pa brzo nestaje!

 Sastojci

    Biskvit
    150 g maslaca ili margarina
    250 g šećera
    2 žličice ekstrakta od vanilije
    6 jaja
    200 g mljevenog maka
    naribana korica limuna

    Krema (opcionalno)
    1 puding od vanilije
    400 mL mlijeka
    3 žlice šećera

    Glazura
    150 g čokolade za kuhanje
    rum
    voda


 Priprema

    Biskvit
    1.

    Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Istući snijeg od bjelanjaka i u njega umiksati 150 g šećera.
    2.

    U drugoj posudi pjenasto umutiti 100 g šećera s omekšalim maslacem. Postupno dodavati jedan po jedan žumanjak. Dodati ekstrakt vanilije.
    3.

    Žlicom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka u smjesu od žumanjaka. Dodati mak i naribanu limunovu koricu.
    4.

    Peći u kalupu za tortu na 180 °C oko 30-35 minuta.

    Krema
    1.

    Puding od vanilije skuhati u 400 mL mlijeka. Šećera staviti po želji, ja sam stavila žlicu manje nego što inače ide u puding.
    2.

    Skuhani puding namazati po prerezanom pečenom biskvitu.


    Glazura
    1.

    Otopiti čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i dodati ruma po želji. Ako je glazura pregusta, dodati još koju žlicu vode, ali paziti da nije pretekuća.
    2.

    Na ohlađenu tortu izliti i rasporediti glazuru.

    Ako mislite da je potrebno, staviti u frižider na par sati da se malo stisne i ohladi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar